DISC instrument

disc-correct

Als ervaren DISC trainer en coach in het werken met DISC profielen verzorg ik trainingen, coaching, workshops en teambuilding in relatie tot DISC.

Mijn visie als DISC gecertificeerde specialist, trainer en coach in DISC profielen

Mensen komen beter tot hun recht en zijn tot veel meer in staat als zij zichzelf leren kennen. Wanneer zij de handvatten toepassen raken zij nog meer gemotiveerd om hun talenten beter te benutten. Dit geeft minder stress en veel meer zelfvertrouwen, plezier en energie bij alles wat ze zullen doen. Zelfkennis is hierbij cruciaal. DISC is hierbij een geweldige tool.

Bij DISC gaat het om de combinatie van de verschillende DISC gedragsstijlen. Niet alleen de primaire gedragsstijl, maar ook de secundaire en de overige stijlen zijn belangrijk. Met deze inzichten zijn mensen, teams en organisaties beter in staat hun eigen keuzes te maken.

Deze inzichten worden verkregen met het DISC instrument.

Wat is DISC?

Het DISC instrument is een psychometrische en hoog gevalideerde persoonlijkheidsanalyse, gebaseerd op het werk van William Marston ‘The Emotions of Normal People’. DISC heeft een wetenschappelijke ontwikkelingsgeschiedenis van meer dan 90 jaar en is in de afgelopen 25 jaar door miljoenen mensen wereldwijd doorlopen.

DISC geeft diepgaand inzicht in jouw persoonlijkheidsstijl en die van anderen.
Het zichtbare deel van iemands persoonlijkheid, ook wel de uiterlijke gedragskenmerken genoemd, worden gegroepeerd in vier persoonlijkheidsstijlen.De letters D-I-S-C vertegenwoordigen deze stijlen. DISC beweegt zich qua stijl van introvert tot extrovert en van taakgericht tot meer mensgericht.

De DISC persoonlijkheden worden ook in kleuren weergegeven: rood, geel, groen en blauw.
‘Vurig’ rood staat voor dominant.
‘Stralend’ geel staat voor interactief.
‘Zacht’ groen staat voor stabiel.
‘Helder’ blauw staat voor consciëntieus.
Lees verder over DISC op deze site.

Wil je meer weten over wat DISC voor jou persoonlijk, jouw organisatie, jouw team of voor jou en je partner kan betekenen, neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

disc-certified-trainer-blue-2013