Spreken in het openbaar

spreken-openbaar

Presentatie technieken

Wat nu als je je plan, voorstel of product moet presenteren, zowel aan je collega’s (intern) of aan zakelijke relaties (extern)? Je wilt een toespraak houden voor een collega of een speach tijdens een bijzondere gebeurtenis. Als je geen ervaring en vaardigheden hebt dan kan dit leiden tot slapeloze nachten en diverse lichamelijke ongemakken. Herkenbaar?

Met mijn verkoopervaring bij diverse commerciële bedrijven leer ik je hoe je zo’n presentatie aanpakt. Waar boek je succes mee. Hoe laat je een onvergetelijke indruk achter. Waar moet je op letten. De ‘do’s & don’ts’. De mate waarin een presentatie slaagt, hangt niet alleen af van de inhoud van je betoog maar ook van de manier waarop je de boodschap overbrengt.
Uiteindelijk presenteer je niet een plan of product, maar presenteer je jezelf.

Spreken voor grote groepen

Veel mensen hebben moeite met het spreken voor grote groepen. Meestal hoor je bij dit onderwerp ‘Dat is niet mijn ding’ en worden allerlei reden opgesomd om het niet te doen, terwijl e.e.a. vaak terug te brengen is naar spreekangst. Acht op de tien mensen heeft een zekere mate van spreekangst, maar iedereen kan zijn spreekangst overwinnen.
Als je spreken in het openbaar lastig vindt, dan kan ik je helpen je angsten te overwinnen zodat je je kan concentreren op je inspirerende boodschap.

Wil je je deze technieken eigen maken, neem contact om een afspraak te maken.